Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Száraz, festett haj kezelése képes leírás - Hajgyógyászat.tlap.hu
részletek »

Száraz, festett haj kezelése - Hajgyógyászat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hajgyogyaszat.tlap.hu » Száraz, festett haj kezelése
Keresés
Találatok száma - 7 db
A festett haj helyes ápolása

A festett haj helyes ápolása

A mára már minden boltban vásárolható szer tartalmaz kémiai anyagokat, melyek nem megfelelő használat esetén erősen roncsolják a haj szerkezetét. A legnagyobb veszélyt pedig a dauer mellett a különböző színezők és otthon is használható festékek jelentik. Ugyan ezeket a termékeket egyszerű használni, valójában nem helyettesítik egy fodrász szakértelmét, aki már ránézésre megállapítja, milyen gondozást igényel egy-egy hajkorona. A festés során a haj és a fejbőr egyaránt nagy megterhelésnek van kitéve, hiszen a hajvégek könnyen szárazzá, s töredezetté válhatnak.

A festett haj védelme és ápolása

A festett haj védelme és ápolása

Ahhoz, hogy a festett haj sokáig ragyogó maradjon érdemes néhány jó tanácsot megfogadni. A bátrabbak nyugodtan kísérletezhetnek otthon a színekkel, a bizonytalanok inkább keressék fel a fodrászukat, aki segít, hogy az arcformához legjobban illő frizurát és színt válasszák.

A vörös haj ápolása

A vörös haj ápolása

A rendszeres ápoló pakolások elegendőek az olyan haj számára, amelyben csupán egy leheletnyi vörös van. Azonban ha olyan vörös a haja, mint Evan Rachel Woodnak, akkor folyamatosan kényeztetnie és óvnia kell a haját.

Egészséges-e a hajfestés?

Egészséges-e a hajfestés?

Napjainkban rengeteg nő festi a haját, egyesek csak azért mert egyszerűen unják természetes hajszínüket, egyesek azért, mert extravagáns hajra, feltűnésre vágynak, és sokan csak amiatt, mert jelentkeznek azok a fránya ősz hajszálak. A kérdés, hogy mennyire egészséges ez?

Festett haj ápolása

Festett haj ápolása

A festett haj sokkal nagyobb odafigyelést igényel, hiszen a szinte csupa mesterséges, kemikális anyagból álló hajfestékek erősen roncsolhatják a hajszálak szerkezetét, ha nem gondoskodunk kellő ápolásukról. Íme néhány tipp, ami még a legmegviseltebb 'szalmaszálakból' is gyönyörű és fényes hajkoronát varázsol.

Szép a festett haj, de tudjuk, mivel jár?

Szép a festett haj, de tudjuk, mivel jár?

A hajfestékek használata megnövelheti a Non-Hodgkin limfóma (NHL) bizonyos fajtáinak kockázatát - áll az American Journal of Epidemiology június 1-jei számában megjelent cikkben. A tanulmány szerzői szerint a hajfesték használata az NHL kialakulásának kockázati tényezője lehet, az összefüggést vizsgáló epidemiológiai tanulmányok azonban ellentmondó eredményeket hoztak. Dr. Yawei Zhang, a New Haven-i Yale Egyetem munkatársa kollégáival négy korábban közzétett ún. eset-kontroll vizsgálatból gyűjtött adatokat - írja a MediPress.

Töredezett haj kezelése

Töredezett haj kezelése

A száraz haj fénytelen, könnyen törik, ezáltal jobban gubancolódik. A száraz haj, nedvességben, zsírban és tápanyagokban is hiányt szenved. A száraz haj sokszor dauerolás, vagy festés következménye. Száraz haj esetében a faggyúmirigyek nem termelnek elegendő mennyiségű faggyút. A haj száraznak és törékenynek látszik, mert a faggyú védőréteg nem elegendő ahhoz, hogy a hajat megvédje a külső tényezők ártalmas hatásaitól.

Tuti menü