Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Korpásodásról - hajgyógyászat képes leírás - Hajgyógyászat.tlap.hu
részletek »

Korpásodásról - hajgyógyászat - Hajgyógyászat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hajgyogyaszat.tlap.hu » Korpásodásról - hajgyógyászat
Keresés
Találatok száma - 9 db
A korpás haj okai

A korpás haj okai

A korpásodás általában a fejbőr kozmetikai elváltozása. A korpa különösen esztétikai szempontból zavaró, de érzelmileg is kedvezőtlen következménnyel járhat. A haj érintése, simogatása ugyanis az ember fontos metakommunikációs eszköze, amelyet gyakran tudattalanul használunk természetes gesztikulációnk részeként. A korpa megfoszthatja az embereket az érzelmek ilyenfajta kellemes és természetesen adódó kinyilvánításától.

A korpásodás 3 oka

A korpásodás 3 oka

Már mindent megpróbáltál, de továbbra is fehér a vállad? Derítsd ki, hogy mi okozza a korpásodást, hogy megnyerhesd ezt a csatát! Ugyanis nem mindegy, mivel kezeled. A korpásodás valójában nem haj-, hanem bőrprobléma. A hajas fejbőr fokozott és rendellenes hámlása, vagyis az elszarusodott, elhalt hámsejtek lemezkékben válnak le a bőrfelszínről. A bőr három rétege az epidermis, a dermis és a subcutis. A hám több sejtrétegből áll. A bőr sejtjei az epidermis basalis rétegében folyamatosan képződnek. Amint ezek a felszín felé vándorolnak, ellapulnak, elhalnak, és védőréteget alkotnak, amelyet stratum corneum-nak, szarurétegnek nevezünk. Normális esetben a sejtvándorlás körülbelül négy hétig tart, és a szaruréteget 25-30 sejtréteg alkotja. Az egészséges bőrről fokozatosan leválnak az elhalt sejtek olyan lemezkék formájában, amelyek változó számú, legfeljebb néhány száz sejtet tartalmaznak, és szabad szemmel nem láthatóak. Korpásodásról akkor beszélünk, ha a szarusodott bőr leválása három hét vagy kevesebb idő alatt zajlik le.

Hajgyógyászat vidéken

Hajgyógyászat vidéken

Klinikánkon mikro-kamerás fejbőr és hajhagyma vizsgálat segítségével tárjuk fel pácienseink hajhullási problémáinak okait. A fejbőr és hajbetegségeket gyógynövényes készítményekkel kezeljük és gyógyítjuk. Amennyiben a probléma súlyosságából kifolyólag ez nem elegendő hajbeültetéssel véglegesen véget vethetünk a hajhullási, kopaszodási problémáknak. A hajtranszplantáció fájdalom- és hegmentes beavatkozás, mely végleges eredményt nyújt, hiszen a beültetett hajszálak nem hullanak ki. A hajbeültetésnél a páciens saját haját használjuk fel, hogy dúsítsuk a kopaszodó területet. Ügyfeleink számára minden esetben megkeressük a megfelelő megoldást. Ingyenes konzultációval és állandó akciókkal várjuk az érdeklődőket.

Korpásodás ellen

Korpásodás ellen

Korpás fejbőr? Akkor gondolom Te is jól ismered a kellemetlen, viszkető érzést, ami akár hosszú hetekig is eltarthat. Kipróbáltál már sok terméket de semmi sem használt igazán? Van egy jó hírünk! Mi tudunk segíteni! Tudtad például, hogy van száraz illetve zsíros korpásodás? Cikkünkből sok fontos információhoz juthatsz a témában, remek tanácsok, bevált praktikák, trükkök valamint hosszútávon tartós megoldások! Pár perc olvasás után máshogy fogsz hozzá állni ehhez a kérdéshez. Korpa volt, nincs! Kattints a folytatásért!

Korpásodás okai és kezelése

Korpásodás okai és kezelése

Az oldal a hajgyógyászatról szól és azon belül is részletesen kifejti aloldalain az egyes hajbetegségek típusait, okait és kezelésüket. Főbb témai a hajhullás, kopaszodás, a haj elvékonyodása, zsírosodás, száraz haj, korpásodás, fejbőrviszketés, pikkelysömör és egyéb fejbőrproblémák, bőrbetegségek. Hajgyógyászként éveken keresztül országszerte végeztem vizsgálatokat amely segítségemre volt abban, hogy megszerezzem azt a tapasztalatot ami szükséges ahhoz, hogy a legmegfelelőbben tudjam kezelni a haj ill. fejbőrbetegségekben szenvedőket.

Korpásodásról

Korpásodásról

Az egészségesnek számító fejbőr átlagosan háromhetente újul meg, az elhaló hámsejtek a legtöbb esetben észrevétlenül kicsik. Korpásodásról abban az esetben beszélhetünk, ha a hajjal borított fejbőr begyullad, amely a felső hámréteg leválásának felgyorsulást eredményezi. Ezt a hajszálak tövénél a levált szaruréteg kisebb-nagyobb méretű formái mutatják. A korpásodás a hajjal borított fejbőr begyulladását jelenti. Van száraz és zsíros korpásodás. Az oldalon a korpásodás folyamatáról, illetve fajtáiról, a száraz és a zsíros korpásodásról olvashat bővebben, emellett arról is tájékozódhat, mi okozza a csecsemők és a tizenévesek korpásodását.

Le a korpával

Le a korpával

Kevesen gondolnák, hogy ezen általános esztétikai probléma hátterében bőrünk valamilyen működési zavara áll. Az ok lehet vízháztartás kiegyensúlyozatlansága, a bőrszárazság, de legtöbbször a fejbőrön élő gombák a Pityrosporum ovale (Malassezia furfur) nevű mikroorganizmus túlszaporodásakor fordul elő. Nemcsak a gombákat lehet felelőségre vonni, hisz valószínűsíthető, hogy az emberek 50%-a genetikailag is hajlamosabb a korpásodásra. De van rá megoldás.

Miért korpásodik a haj?

Miért korpásodik a haj?

A hajas fejbőr hasonló tulajdonságokkal bír, mint a test többi bőrfelülete, az elöregedett, elhalt hámsejteket folyamatosan újak váltják fel, helyet adva így az újaknak. Amennyiben a bőr hámlásának ritmusa normális, nem alakul ki túlzott sejtelhalás, és így a hámlás szinte észrevehetetlen.

Orvosi jegyzet: korpásodás

Orvosi jegyzet: korpásodás

A korpásodás a hajas fejbőr, súlyosabb esetben más bőrterületek gyulladásos, hámlással járó megbetegedése, melyben a bőr faggyútermelése és annak összetétele nem kóros. Fiatal felnőttkorban való megjelenésekor általában hormonális háttér gyanítható, de bármely életkorban előfordulhat - életünk során legalább egyszer mindannyiunkat érint.

Tuti menü