Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Hajgyógyászat fórumon
részletek »

Hajgyógyászat fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Hajgyógyászat fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: hajgyogyaszat.tlap.hu » Hajgyógyászat fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Zoli2014.07.21. 12:24 | Válaszolok | #71167
Zoli

Én találtam egy blogot, amiben egy Reparex nevű őszülés gátló tonikot tesztel valaki, és az ezzel kapcsolatos tapasztalatait írja le. oszules.blog.hu/2014/05/27/ismerkedes_az_oszules_gatlo_hajtonikkal_avagy_mit_rejt_a_zold_dobozka

A töredezett haj ápolása2013.09.30. 06:50 | Válaszolok | #65496
A töredezett haj ápolása

A hajfestés a mindennapos sampon- és balzsamhasználatnál drasztikusabb beavatkozást. A mára már minden boltban vásárolható szer tartalmaz kémiai anyagokat, melyek nem megfelelő használat esetén erősen roncsolják a haj szerkezetét. A legnagyobb veszélyt pedig a dauer mellett a különböző színezők és otthon is használható festékek jelentik. Ugyan ezeket a termékeket egyszerű használni, valójában nem helyettesítik egy fodrász szakértelmét, aki már ránézésre megállapítja, milyen gondozást igényel egy-egy hajkorona. A festés során a haj és a fejbőr egyaránt nagy megterhelésnek van kitéve, hiszen a hajvégek könnyen szárazzá, s töredezetté válhatnak.

A töredezett hajvégeket minden esetben el kell távolítani, a hajvég rendszeres vágásának köszönhetően a hajszálak könnyebben és hosszabbra nőnek, hiszen az életteli hajvégek nem vonnak el értékes tápanyagokat a haj többi részétől. Emellett érdemes minden hajmosást követően hajvég ápoló balzsamot, kondicionálót alkalmazni. Természetes szerekkel is kiegészíthetjük a hajápolást. A hajbalzsamba csepegtetett aromaolajok ápolják és fényesebbé teszik a hajat.

A rendkívül száraz haj ápolására alkalmas lehet az olívaolaj. Hajmosás előtt egy-két evőkanál olívaolajat el kell oszlatni a hajon. Néhány perc után a megszokott módon kell megmosni a hajat. Az olaj egy része ekkorra már beszívódott a hajba, így fényessé teszi azt, a megmaradt külső réteg pedig a samponnak köszönhetően könnyen eltávolítható. használhatunk egyébiránt olívaolaj alapú samponokat is, melyek kíméletesen és hatékonyan tisztítanak és nem tartalmaznak vegyi anyagokat.

Ahhoz azonban, hogy a haj, egészséges és csillogó legyen, nem elég kívülről táplálni. Rendkívül fontos, hogy a haj számára nélkülözhetetlen megfelelő mennyiségű A, B vitamint és vasat is bejuttassuk szervezetünkbe. Rengeteg A vitamint tartalmaznak a piros és narancssárga zöldségek és gyümölcsök, sötétzöld leveszöldségek, B vitamint a barna rizs és az élesztő, vasat pedig a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült pékáruk.

Béla - Előzmények2013.06.04. 16:12 | Válaszolok | #62699
Béla

Semmi hatása nincs! Én már 4 hónajahsználom

dooorka882013.03.22. 15:30 | Válaszolok | #60127
dooorka88

Van egy új sampon, az a neve Bionnex és ez álítólag megállítja az őszülést!Illetve segít visszaállítani az eredeti hajszínt is. Én nemrég kezdtem el használni, meglátjuk milyen eredménye lesz. De ez nem festék, és csak természetes alapanyagok vannak benne, így nagy reményeket fűzök hozzá!

Őszülés2012.12.24. 13:33 | Válaszolok | #57480
Őszülés

A hajzat őszülése

Őszüléskor kevesebb és csökkent értékű pigment szemcsék képződnek. A melanocyták a fehér hajszál matrixából csaknem teljesen eltűnnek, a tyrosinase-aktivitás csökken.
A melanin eltűnése fokozatos és mozaikszerű: fehér, szürke és fekete hajszálak egymás mellett találhatók. Az őszüléssel együtt csökken a hajszál vastagsága, rugalmassága, szakítási szilárdsága és nyújthatósága is.
A velőállomány kiszélesedik. A szőrszál cortexében az interfibrilláris állomány fellazul, és benne kisebb-nagyobb levegő buborékok (vacuolumok) láthatók.
Igazolt, hogy Pantothénsav hiány, paraaminobenzoénsav őszülést hoz létre. A hajváltások következtében a működő melanocyták száma folyamatosan csökken. Ezen kívül a hajban a pigmentgranulák is finomabbak és kisebbek lesznek.

Megfejtették az őszülés hatásmechanizmusát
A bradfordi egyetem tudósai feltérképezték az őszülés jelenségének biológiai-kémiai

hátterét. Kísérleteik során arra jutottak, hogy az ember akkor kezd őszülni, ha a szervezetében kritikus szint alá csökken a kataláz nevű enzim szintje. Ez az enzim a felelős a hajszálakban természetes úton felgyűlő hidrogén-peroxid lebontásáért. Ha nincs elég kataláz (ami jellemzően idős korban fordul elő), a hidrogén-peroxid nem tud lebomlani, és kifejti fehérítő hatását a szőrszálakban.

A felfedezés új, az eddigieknél sokkal hatékonyabb megoldásokat eredményezhet az őszülést megelőző, illetve visszafordító kezelések terén.
Őszülés mechanizmus korrekciója

Kataláz enzim optimalizálása :

Külsőleg: Hajfiatalító sampon és hajkence
Belsőleg: Fytomineral, Renol

Hirdetés
tlap.hu2012.04.10. 18:54 | Válaszolok | #49432
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) hajgyogyaszat.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü